“Het klantcontact verloopt
een stuk soepeler”

Is het mogelijk om met één oplossing intern sneller te schakelen om klanten op de hoogte te houden én de productie te stroomlijnen? Met die vraag klopte Feijen Metaaltechniek bij Bart aan. Na een kort selectietraject leverde hij het bedrijf een softwaresysteem op maat.

Sinds jaar en dag staat Feijen Metaaltechniek bekend als een gerenommeerde toeleverancier op het gebied van halffabricaten in de metaalindustrie. Of het nu gaat om lasersnijwerk, zetwerk, laswerk, of draai- en freeswerk, Feijen regelt het.

De vele opdrachten zorgen ervoor dat verschillende klanten nogal eens informeren hoe het nu staat met het productieproces. Het beantwoorden van dat soort vragen kostte in het verleden veel tijd, zo legt John Feijen uit: “Als een klant belde om te informeren over een order, waren wij daar vroeger veel tijd mee kwijt. Een kantoormedewerker moest dan eerst naar de werkplaats om te kijken waar het werk lag en hoe het daarmee stond. Vervolgens moesten we die klant daar op een later tijdstip over terugbellen. We hadden dus weinig overzicht, wat het werken erg omslachtig maakte.”

Direct informeren

Op een gegeven moment ging Feijen op zoek naar een alternatief voor zijn verouderde systeem en schoot Bart te hulp. “Hij verdiepte zich echt in ons bedrijf en adviseerde kundig over de vraag welk ERP-pakket het beste was,” aldus John. “Bart heeft verschillende dagen hier op kantoor gezeten om het antwoord op onze vragen uit te werken.”

Nadat Bart de ERP-software van Plan-de-CAMpagne installeerde, veranderde dit het voorheen omslachtige werkproces. John: “We kunnen onze klanten nu direct informeren over de status van hun orders. Het voordeel is dat dit nu geautomatiseerd verloopt via de e-mail. Met de koppelingen binnen het ERP-pakket wordt een orderstatus digitaal vastgelegd en automatisch naar de klant gemaild.”

10% extra omzet

Dit heeft de medewerkers van Feijen veel duidelijkheid opgeleverd. Dat bespaart allerlei rompslomp bij de werkvoorbereiders. John: “Dit nieuwe systeem heeft ons 10% extra omzet opgeleverd zonder dat we de afdeling administratie of orderverwerking met extra personeel moesten uitbreiden.”

Met het nieuwe pakket is de eigen klantvriendelijkheid behoorlijk toegenomen, benadrukt John. “Mocht een levering bij ons vertraging hebben, dan zien we dat meteen en kunnen we er nog een mouw aan passen. We kunnen dus beter op onvoorziene zaken anticiperen en de klant tijdig informeren. Dat maakt het klantcontact een stuk soepeler.”

Feijen is dan ook meer dan tevreden over de service van Bart: “Elke automatisering is mogelijk, dat vind ik het grote voordeel. Bart komt er altijd uit, ‘nee’ staat niet in zijn woordenboek.”