“Hiermee kunnen wij een waardevolle extra stap zetten voor onze klanten”

‘Ontwikkel een management rapportage oplossing op basis van de gegevens uit onze Healthcheck webapplicatie. Wel willen we flexibel zijn met de verschillende KPI's van de rapportage.’ Zo ongeveer luidde de opdracht van Medicum Consult aan Sleegers Software & Consultancy.

De artsen van Medicum Consult zijn gespecialiseerd in bedrijfsgeneeskunde. Met name in het zuiden van het land zijn ze voor vele bedrijven het directe aanspreekpunt als het gaat om ziekte, preventie en verzuim.

Automatisch gegenereerd rapport

Cees Schaap is één van de bedrijfsartsen. Hij licht toe om wat voor onderzoek het in dit geval gaat: “We hechten veel waarde aan vitaliteit: gezonde medewerkers in een gezonde arbeidsomgeving. Naast individuele zorg en begeleiding bij ziekte zochten we ook naar een instrument om grote groepen medewerkers in kaart te brengen, waarbij we in het bijzonder aandacht besteden aan gezondheid en leefstijl. Hiervoor is een instrument beschikbaar dat bestaat uit een combinatie van vragenlijsten met gezondheidskundige en biologische parameters. Aan de hand van zo’n 70 vragen brengen we de gezondheidstoestand van de cliënten in beeld. Samen met de labwaarden en enkele biometriegegevens vormen deze de basis van een automatisch gegenereerd rapport met onze bevindingen, conclusies en aanbevelingen.”

Sleegers Software & Consultacy werd ingeschakeld om een management rapportage oplossing te leveren op basis van de database met afgenomen onderzoeken. Het doel: De uitslagen van de onderzoeken zo efficiënt mogelijk vertalen in bruikbare stuurinformatie voor de opdrachtgever van Medicum Consult.

Flexibeler

Dat is gelukt, aldus Schaap: “We kunnen nu 80 tot 100 mensen per dag onderzoeken. Direct na afronding van de onderzoeken is via Qlikview alle relevante geconsolideerde informatie beschikbaar, waardoor we nu een stuk flexibeler zijn richting onze opdrachtgevers.”

Het mooie van het systeem is dat het interactief is. Door het maken van selecties is het met een paar muisklikken mogelijk om verschillende dwarsdoorsneden te maken van de onderzoeksresultaten.

Schaap: We draaien helemaal zelf aan de knoppen. In ons vak heb je namelijk te maken met voortschrijdend inzicht. Het kan dus zo zijn dat we de resultaten moeten spiegelen aan nieuwe feiten of inzichten. Dat kan dus. Volgens mij hebben we daarmee de juiste mix te pakken: automatiseren wat je kúnt automatiseren, maar wel zelf de touwtjes in handen houden.”

Regie

De aanpak van Sleegers Software & Consultancy is Schaap erg goed bevallen: “Ze zijn klant- en servicegericht. Ze gaan niet blind aan het werk, maar luisteren eerst heel goed. Daardoor ligt er nu een product dat volledig aansluit bij onze wensen.”

Ook de manier van samenwerken vond Schaap plezierig: “Doordat ze klein zijn, schakelen ze snel en zijn ze zeer flexibel. Maar wat ik het prettigst vond, is dat ze met een duidelijk werkplan werken. Daarmee laten ze zien dat ze de regie in handen hebben. Dat geeft vertrouwen en zorgt ervoor dat je zelf op andere zaken kunt focussen. Op de cliënten bijvoorbeeld!”