“Net zo praktisch als wij”

Nooyen Pig Flooring is een van de wereldmarktleiders op het gebied van vloeren voor de varkenshouderij. Het bedrijf is met zijn innovaties de concurrentie altijd een stapje voor, maar heeft een hekel aan ingewikkeld doen. De doordachte, maar praktische aanpak van Sleegers Software & Consultancy is Nooyen dan ook op het lijf geschreven.

Gerben Nooyen benaderde Bart voor rapportage oplossingen die gebruikersvriendelijker zijn dan het ERP-systeem waar Nooyen mee werkt. Gerben legt uit waarom: “We werken met Exact Globe Next en Synergy Enterprise. Die pakketten bevallen op zich prima, maar het is door hun omvang soms te omslachtig. Bepaalde gegevens moesten sneller en eenvoudiger naar boven gehaald kunnen worden.”

Dat betekende vooral een net wat andere benadering van de data. “In het ERP-systeem was alles geconcentreerd rond onze dealers”, vertelt Gerben, “maar eigenlijk draait het om de eindgebruikers: de varkenshouders. Daarom heeft Bart de informatiebehoefte rond die eindgebruikers opgetuigd. Nu is het veel eenvoudiger om de juiste data op te roepen.”

Vanaf de vloer

Dat ‘optuigen’ ging niet in één keer. En dat moest ook niet, aldus Gerben: “Wij vliegen er graag in. Dus niet eerst oneindig veel specs verzinnen, maar snel naar versie 1.0 werken en vanaf dat punt stap voor stap gaan verbeteren, met input van de gebruikers. Zo hebben we dit project ook gedaan: niet vanuit de ivoren toren bedacht, maar vanaf ‘de vloer’ opgezet. Sleegers Software & Consultancy is gelukkig net zo praktisch als wij, dus dat was geen probleem.”

De eerste maanden werden steeds grote stappen gezet en was er wekelijks contact. Inmiddels is dat nog maar een enkele keer per maand, voor dit project althans. Maar klaar zal Sleegers Software & Consultancy volgens Gerben nooit zijn: “Dit zijn never ending stories: zoals we doorontwikkelen in onze producten, doen we dit ook in onze systemen.”

Familiebedrijf

Sleegers Software & Consultacy blijkt daarin een prima sparringpartner. Gerben typeert ze als praktisch, geordend en gedegen. “Daarnaast spreken ze onze taal en hebben ze aan één woord genoeg. Misschien omdat Bart zelf ook uit het MKB komt en precies weet hoe een familiebedrijf in elkaar zit.”

Dat laatste is volgens Gerben belangrijk. “Wij kiezen ervoor om te werken met vaste partners die op dezelfde golflengte zitten als wij en net iets meer doen dan de rest. Mede door de kennis en betrokkenheid van onze partners houden wij onze voorsprong vast.”