“In een luttel moment
overzien we nu de hele week”

Tools For Technology houdt zich sinds 1998 bezig met het oplossen van technische vraagstukken in bedrijven. Toen TFT enkele jaren geleden snel begon te groeien, kreeg het zelf te maken met een prangende vraag over automatisering. Nadat Excel niet meer volstond om de processen binnen de onderneming in kaart te brengen, brachten Plan-de-CAMpagne en Qlikview van Sleegers Software & Consultancy uitkomst.

“Een vriendenbedrijf”, zo schetst directeur Jos van de Ven van TFT zijn onderneming. Nadat hij de zaak met zijn compagnon Huub Gerardts startte, kreeg het al gauw last van groeistuipen. De onderneming, die bedrijfsprocessen met behulp van robotica, mallen, gereedschappen en machines automatiseert, kon zelf wel wat technische hulp gebruiken.

Van de Ven: “In het begin gebruikten we enkel Excel-files om onze inkoop, verkoop en urenregistratie in kaart te brengen. Op een gegeven moment was dat niet meer praktisch. Er werkten soms 3 à 4 mensen in die bestanden, wat een hoop frustratie, verwarring en onduidelijkheid veroorzaakte.”

TFT besloot op zoek te gaan naar een systeem dat goed aansloot bij hun bedrijfsproces. Na een zoektocht langs beurzen en verschillende leveranciers kwam Bart in de picture. Jos: “We hadden behoefte aan bedrijfsbrede software om onze administratieve processen maximaal te ondersteunen. Ik kende Bart al via een ander bedrijf, en hij kon dat regelen.”

Kennis en maatwerk

Jos roemt met name de kennis en maatwerkoplossingen van Sleegers Software & Consultancy. “Ze hebben voor ons in eerste instantie ERP-software van Plan-de-CAMpagne geleverd en geïmplementeerd. Later werd dit uitgebreid met Accountview en een Qlikview-oplossing.”

Managementinformatie als de omzet per klant, nacalculaties over inkoop per maand of jaar en gegevens over onderhanden werk zijn nu direct oproepbaar, stelt Jos. “We hebben nu veel beter inzicht in ons bedrijf: minstens 5 medewerkers maken probleemloos gebruik van dit systeem. Bart begrijpt bovendien precies welke gegevens ik nodig heb en is daarnaast een goede sparringpartner.”

Voordeel daarbij is volgens hem dat Bart erg flexibel is en inhoudelijk verstand heeft van bedrijfsprocessen. “Ik hoef maar even te bellen en hij komt direct langs of helpt me op afstand. Het systeem is overzichtelijk en werkt gemakkelijk. Bart geeft me met één druk op de knop de resultaten die ik nodig heb.“

Anticiperen

De oplossingen bieden TFT de mogelijkheid om veel beter grip op de bedrijfsprocessen te houden en te anticiperen, benadrukt Jos. “Vroeger hadden we die gegevens ook wel, maar kregen we ze niet 1- 2-3 boven water. Nu kunnen we in een handomdraai al het cijfermateriaal uit de ERP-database halen en dit desgewenst op een scherm visualiseren. In een luttel moment overzien we nu de hele week.”